Dispozitivul de scos buruieni , util in orice gradina

Share the joy

     Vreau si eu sa ma laud cu gradina mea. As vrea sa  fie cu tandafiri si flori exotice,cu alei pietruite si arbori infloriti tot anul , poate un mic iaz cu pestisori aurii, dar… am ales sa mananc sanatos, sa ii ofer copilului meu salata cu gustul copilariei mele, sa-mi umplu iarna cu mandrie camara si … sa fac putia miscare in aer liber.  Pe langa gradina de zarzavaturi mai am un coltisor cu fructele mele preferate : capsunile… pe care pur si simplu le ingrijesc ca pe niste copii.

     In general , gradinuta din spatele casei parintilor mei nu e greu de ingrijit. Trebuie sapata, semanata, udata si plivita. Nu e greu deloc ,daca faci toate astea cu pasiune.
     Desiguri pentru cele mai bune rezultate alegem seminte de cea mai buna calitate si … ingrasamant natural, doar vreau mancare bio.
    Eu iau parte cam la toate muncile din mica noastra gradina. Cel mai mult imi place sa pun arpagicul si usturoiul in pamant. De fapt insamantarea este partea cea mai usoara dintre toate muncile agricole, din mica gradinita. Mai apoi vine greul.  Iar pentru mine, greul inseamna plivitul straturilor. Adica sa casapesc buruienile rele care lasa fara aer rasadurile. Chiar daca la capsuni facem mulcirea cu paie si acolo apar unele plante tepoase care strabat manusile si nu se dau smulse.
     De aceea cred ca as avea nevoie de un dispozitiv de scos buruieni, stand in picioare, fara sa ma aplec as scoate fiecare papadie din straturile cu ceapa. Aici e foarte greu sa le elimini cu sapaliga caci poti distruge cultura. Cu acest dispozitiv nici nu m-as murdari pe maini fiind dotat cu un ejector, deci nici manichiura mea nu ar suferi daune. Doua lame speciale  permit patrunderea usoara in sol si scoaterea eficienta a buruienilor. Astfel nici spatele meu , nici cultura nu ar avea de suferit. L-am găsit pe Gardenpedia.ro, alături de multe alte unelte necesar pentru a avea o gradină de vis.
     Tie ce unealta iti lipseste din gradina?

1 Comment on "Dispozitivul de scos buruieni , util in orice gradina"

  1. As dorii in dispozitiv de scos buruieni.Ma intereseaza pretul si in cat timp poate fii lucrat.
    Multimesc

Leave a comment

Your email address will not be published.


*