Ce suplimente pentru slăbit ajută în procesul de remodelare corporală?
Hello beauties, așa cum știi anul acesta am început să fac fitness intensiv, petrecându-mi ore întregi la sală. Mișcare îmi face bine, îmi ține mintea ocupată și îmi păstrează tonusul, însă nu este de ajuns doar atât dacă vrei să slăbești. Dacă dorești să reduci kilogramele, sarcina poate fi mai dificilă decât pare. Înainte de a-ți stabili un obiectiv, ar trebui să iei în considerare câteva aspecte care te vor ajuta să faci față provocării. În această misiune, suplimentele pentru slăbit pot fi marele tău aliat. Principalul lucru este că trebuie să le alegi pe cele potrivite nevoilor tale și evident trebuie să ai grijă și la dietă și mișcare.
În primul rând trebuie să subliniez că există un concept de bază pe care ar trebui să-l cunoască oricine dorește să ia suplimente pentru slăbit: pierderea în greutate nu înseamnă întotdeauna pierderea de grăsime corporala. Fără un antrenament adecvat, se poate pierde masă musculară și fără o dietă potrivită și autocontrol, efectul poate fi contrariu.
Când vă cântăriți trebuie să luați în considerare că doar o componentă a greutății corporale este grăsimea. Cu alte cuvinte, greutatea reflectă în acel moment totalul kilogramelor. De exemplu, puteți pierde în greutate și dacă pierdeți masă musculară sau va deshidratați. Și acest lucru nu este favorabil dacă ceea ce cauți este să îți reconturezi silueta și să fii mai sănătos. Dacă vrei să slăbești și să fii mai tonifiat, ceea ce vei avea nevoie este să-ți crești masa musculară și să scazi procentul de grăsime. Evident că pentru pierderea în greutate trebuie să mănânci mai sănătos, să reduci aportul de calorii și să faci o activitate fizică regulată. Într-un cuvânt, înseamnă să-ți transformi total stilul de viață.
Lucrul pozitiv este că în acest proces, suplimentele pentru slăbit și suplimentele alimentare pot completa și spori eforturile pe care le depunem la sala. Deși nu sunt medicamente, înainte de a le consumă este esențial să te informezi și să îl alegi pe cel corect, să îți faci un consult la medic și chiar să vorbești cu un nutriționist. Pentru asta, primul pas este să verifici dacă ai boli precum hipertensiune arterială, diabet, boli de inimă, intoleranță alimentară sau alte probleme medicale.
După cum v-am spus consumul de suplimente trebuie să completeze nutrienții pe care nu îi putem acoperi prin alimente. Acum, nu toate suplimentele îndeplinesc aceleași funcții. Sunt unele care servesc la creșterea masei musculare, altele la regenerarea țesuturilor, altele la arderea grăsimilor etc. Prin urmare, sfatul nutriționistului este esențial.
Ce conțin suplimentele pentru slăbit?
Există multe tipuri de suplimente pentru slăbit, ele conțin de obicei un amestec de ierburi precum ceaiuri, fibre și minerale în cantități diferite.
De exemplu, carantina – prezentă în carne, pește, carne de pasăre, lapte și produse lactate – ajută la metabolizarea grăsimilor, fiind un pas important în procesul prin care organismul nostru începe să digere alimentele. Ceva asemănător se întâmplă și cu ingrediente precum omega3, de exemplu.
Studiile de specialitate subliniază că aportul de suplimente pentru slăbit și antrenamentul intensiv pot crește capacitatea aerobă, metabolismul oxidativ și funcția cardiovasculară. De aici rezultă că arderea caloriilor ar fi mai mare.
Așadar suplimentele alimentare pot ajută la slăbit, însă trebuie să fim conștienți că nu sunt miraculoase, ci complementare. Consumul acestora trebuie combinat cu o alimentație sănătoasă și exerciții fizice. Nu ne putem aștepta la o pierdere în greutate notabilă dacă nu facem o schimbare în stilul nostru de viață.
Roșeață faţă, ce facem când ne înroșim la antrenamente?
Un alt factor pe care vreau să îl aduc în atenție este înroșirea feței la efort și uneori apariția iritației. Acest lucru se datorează faptului că tenul poate fi sensibil. Nu o dată mi s-a întâmplat să mi se înroșească față în timp ce lucram la sala și pentru că eram transpirată și m-am șters prea apăsat cu prosopul, am avut față iritată câteva zile. Acest lucru se datorează unei dermatite de contact.
Roșeață pe faţă poate apărea și atunci când vasele de sânge situate imediat sub piele se măresc și ajunge mai mult sânge la suprafața pielii, precum în afecțiuni ca și cuperoza. Pentru unele persoane roșirea ocazională apare din cauza emoțiilor sau a temperaturilor ridicate. De asemenea, pielea roșie de pe față poate fi un efect secundar al consumului de alcool sau administrării de medicamente. Dacă roșeață nu persistă, o apă tonică poate fi îndeajuns pentru îngrijire, dar dacă iritația și roșeață persistă, atunci trebuie să vă adresați medicului dermatolog.
Be the first to comment on "Ce suplimente pentru slăbit ajută în procesul de remodelare corporală?"