O zi fara internet, e ca o excursie in trecut

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

O zi fara internet, e ca o excursie in trecut

Evoluția și progresul sunt o cale fără întoarcere. Daca încerci sa mergi înapoi atunci când societatea și omenirea se deplasează într-o anumită direcție, vei avea un gust amar, dar când ești obligat internetsă te întorci, atunci toată poveste devine extrem de frustrantă.

Internetul de pildă este una din cele mai mari invenţii, dacă nu chiar cea mai mare, iar router-ul wireless este cireaşa de pe tort. Internetul nu iti ofera doar distracție, cu și o cantitate enormă de informații, iar un router wireless îți oferă mobilitate, te ajută să guști cu adevărat libertatea „navigarii”.

De internet nu depinde doar o singură persoană sau un singur router. Ne este doar un cablu kilometric care interconectează toată omenirea, sunt miliarde de conexiuni, între instituţii, între vecini, între prieteni şi chiar între necunoscuţi. Pe măsură ce reţeaua s-a mărit, a crescut şi dependenţă noastră faţă de internet şi de toate datele şi informaţiile pe care le găsim pe motoarele de căutare.

Ştirea bună este că internetul este practic indestructibil, departe de a suferi un colaps absolut. Nu este un dispozitiv care are un buton on-off, este o sumă complexă de domenii, care este în continuă schimbare, o entitate diferită cu fiecare clipă care trece, un tot care creşte cu fiecare secundă şi din care facem cu toţii parte.

Vestea proastă este că uneori, unele gadgeturi şi periferice mai buclucaşe pur şi simplu ne scot din zona de confort, obligându-ne la frustrări inutile. Sau mai rău, providerul de internet are chef sa se joace cu nervii tăi.

De pildă, chiar eu am ajuns să îmi şterg lacrimi de ciudă când conexiunea mea nu a vrut într-o zi să mă lase să scriu pe blog. Aveam inspiraţie, aveam subiect dar, nu puteam să vă împărtăşesc nimic .

Desigur m-am limitat la un text word dar, aş fi avut nevoie de documentare, aş fi vrut să ascult play list-ul meu de pe youtube… pur şi simplu aş fi vrut să fiu conectată cu lumea.

Am un router bătrân care uneori eşuează. Uită setările sau înjumătăţeşte viteza de transfer. De multe ori mă întreb oare cum ar fi viaţă mea cu o conexiune instantanee… fără să resetez ruoter-ul, fără să mut cablul, fără să dau restart, fără să sun la serviciu clienți să întreb de ce nu am semnal.

În ziua în care nu i-au mai clipit ledurile a fost o adevărată tragedie. Nu doar că nu am putut să citesc tot felul de chestii interesante pentru subiectul meu, dar nu mi-am putut plăti facturile, nu am avut cum să citesc prospectul unui medicament şi pentru a vedea exact la ce oră aveam tren spre o conferinţă unde trebuia să ajung în interes de serviciu, a trebuit să merg până la gară.

Internetul nu înseamnă doar jocuri online şi socializare, pentru unii dintre noi înseamnă muncă, pasiune, hobby.

Pentru că D-link sărbătoreşte 30 de ani de când s-a lansat a provocat bloggerii să împărtășească un moment când au rămas fără Internet. Ei bine, eu am plâns, de frustrare, apoi am mers la bibliotecă. D-Link are o experienţă vastă în domeniul tehnologiei și toată aceasta este pusă la dispoziţia noastră în fiecare zi.

Produsele D-Link se găsesc la Altex, eMag, Flanco, PC Garage, EvoMag sau cel.ro.

Poți sa îți imaginezi cum ar fi viața fără conexiune la Internet? Iti poti imagina cum ar fi fara sa vezi ce mai fac prietenii pe Facebook sau fără sa îți actualizezi starea în fiecare dimineață? Ce-ai face fără pe clipurile preferate de pe You Tube, fără Twitter, fără să „răsfoiești” un ziar on-line?

O zi fără internet, ar fi ca o excursie în trecut.

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "O zi fara internet, e ca o excursie in trecut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*