O poveste cu stampile

Share the joy

O poveste cu stampile

Evadarea

Stamp… stamp… stamp… Micuţa ştampilă aplica neobosită modele pe unghiuţele colorate. Stamp o floare, stamp un căţel, un dovleac rânjit sau un liliac. Înfrumuseţa neobosită fiecare unghie care se aşeza sub lumina lămpii cu ultarviolete.

– Cred că sunt cea mai importantă ştampilă din lume! se gândi ea într-o zi admirandu-şi silueta rotunjită reflectată de oglinda micuţă de pe birou. Toate unghiuţele din lume vin la ştampilat. Oare cum o fi lumea de afară? Oare toți au ştampile pe unghii? Poate ar trebui să merg să văd dacă a rămas cineva neştampilat.

Oh.. sunt atât de importantă, ar trebui să mă prezint întregului univers… mai spuse ea în timp ce se strecura în poșeta cosmeticienei.

Şi-a petrecut toată noaptea pe întuneric, pitită între un pachet de şerveţele parfumate şi rujul acela sidefat, care îi plăcea atât de mult.

Dimineaţa, de cum a simţit mirosul îmbietor de cafea şi pâine prăjită a început să ţopăie fericită. Toată lume avea să o cunoască şi… cum simţi o mişcare în apropiere, îşi lua avânt şi … ţup, nimeri în bujunarul unei jachete…

Hmmm, mirosea a bomboane mentolate şi a săpun de lavandă. Asta era tot? Asta era lumea?

Auzi alături un chicot gutural.

– Hei! Cine e acolo?

– Eu…

– Care eu? fă-mi loc… ştii cu cine vorbeşti? Sunt regina ştampilelor.

– Hmmm…

Stăpânul buzunarului îşi drese glasul…

– Iubito, am plecat. Ne vedem mai târziu.

Se auziră câteva bezele şoptite din vârful buzelor, apoi motorul maşinii.

– Hei, tu… unde mergem?

– La cabinet. Acolo lucrăm noi. Eu şi Matei… aşteaptă, ai răbdare, ajungem imediat.

– Cine eşti tu să îmi spui mie să am răbdare?

– O ştampilă… ştampila lui Matei.

– O ştampilă? Ce fel de ştampilă?

– O ştampilă Colop.

Revelatia unei … stampile

Şi deodată se trezi pe o masă, într-o cameră puternic luminată. Lângă ea, cu o prezenţa impecabilă, el… posesorul chicotelilor din buzunar. Îi admiră eleganta şi statura impresionantă. Îmbrăcat în haine oficiale, o privea cu sclipiri curioase în ochi.

-Cine eşti tu domniţă? Ce fel de ştampilă eşti?

-Aaaa, eu… o… care ştampilează unghii…

-Unghii? Nu am mai auzit aşa ceva. Eu am o verișoară mai mică care este datieră, lucrează într-o bibliotecă, ştampilează zilele pe paginile cărţilor pe care cititorii le împrumută.

stampila-1

Mai am un frate mai mare, lucrează la un cabinet de avocatură. Prin mâinile lui trec zilnic zeci de acte oficiale, care nu au nici o valoare fără semnătură lui. E un sigiliu care stanţează diferite date pe tot felul de acte, un fel de timbru sec. Iar eu îmi aşez „titlul” pe reţete, scrisori medicale, trimiteri şi alte asemenea documente. Mai sunt ștampile electronice sau pixuri care fac aceasta munca.

Noi ştampilele suntem ca un fel de sigiliu, o pecete care închide un act oficial. Desigur, verişoarele noastre mai mici, datierele au altă sarcină, în timp ce alte rude sunt create pentru a personaliza diverse obiecte personale. Foarte mult timp noi am fost considerate instrumente profesionale, foarte dificil de procurat. Acum însă, Matei, prietenul meu m-a creat online în mai puțin 1 minut.

Eu sunt o ștampilă rotundă, un Printer R40, cel mai utilizat format din România. Colop a introdus pentru prima dată în lume ștampila cu suport rotund în 1992. De atunci oficializăm zilnic milioane de pagini în toată lumea. Suportul profesional oferă un confort maxim de utilizare grație mânerului ergonomic ce se așază optim între degete. Imprimarea se face cu o mișcare moale, circulară, așezând perfect pe pagina, tot ce avem de zis.

stampila

Prietenul meu, doctorul, și-a dorit o stampilă rotundă cu un ton oficial, cu  amprenta circulară ce  conferă distincţie şi autoritate. In ton cu serviciul lui mi-a ales si hainele, complet negru, pentru ca ii plac lucrurile elegante. Pe colop.ro fiecare stampila poate îmbrăca orice haina e nevoie. Acest lucru se numește personalizare și ne deosebește atunci când ne întâlnim uneori.  Chiar și felul în care scriem, poate fi personalizat.

Suportul pentru toate ștampilele COLOP este fabricat în Austria și Cehia. Toate au designul mereu în pas cu moda şi poate fi personalizat. Calitatea și fiabilitatea corespunzătoare le aliniază la cele mai ridicate standarde. Le ador , sunt prietenele mele şi împreună facem munca tuturor , mai uşoară… şi mult mai plăcută.

stampile

Astăzi avem mulţi copii în vizită. A început sezonul gripelor şi Matei are foarte mult de muncă. Acum este plecat le ofere micutilor din sala de aşteptare, foi şi creioane, nu se plictisească, apoi împreună vom scrie reţete pentru gâtuturi înroşite si urechiușe cu otite. La sfârşitul fiecăreia ne semnăm şi eu şi el, altfel acea pagină nu ar avea nici o valoare iar cei mici nu își vor putea lua tratamentul.

Nu am mai auzit de ştampile ca tine. Eşti sigură faci parte din familia noastră? Tu ce faci toată ziua?

Aaaapăi… eu… nu cred…

– Sssss, uite a intrat fetiţa aceea care tuşeşte. Ascultă, vezi câtă blândeţe are în glas, Matei? Sunt atât de mândru de el!

Gata, acum e timpul meu. Stamp

Toată ziua vom face asta. Toate aceste reţete îi ajută pe micuţi se facă bine. Aproape toate foile care poartă amprenta noastră sunt oficiale, ştiai? Tu faci asta cu unghiuţele?

– Eu… nu… cred tu eşti foarte important. Uite ce băieţel drăgălaş!

– El a fost bolnăvior săptămâna trecută, acum cred a venit după scutire, scuză o clipă, semnez…

Gata, am terminat. Nu cred mai sunt copii în sala de aşteptare. Mai avem de semnat câteva registre şi un caiet de sarcini apoi vom pleca acasă. Simt îmi este sete. Abia aştept ajung acasă, aşteaptă la gheaţă o tuşieră de rezervă realizată prin tuşare controlată electronic. Materialul microporos este acoperit de un strat special ce garantează omogenitatea şi calitatea amprentării, exact la fel asta care se termină. Ştampilele Colop nu îşi şterg niciodată urmele…

– Zilele tale sunt la fel? Ai tot atâta treaba?

– Nu! lasă capul în jos micuţa de silicon… eu… doar pictez… Cât de tare am putut să mă înșel. Tu ești adevăratul rege al stampilelor… Zilele tale sunt atât de interesante…

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 5. O zi din viața unei ștampile

Leave a comment

Your email address will not be published.


*