Teatru- lumea unde si eu pot sa traiesc propriul rol

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lumea teatrului este locul unde si eu pot sa traiesc propriul rol

Îmi place teatrul. L-am descoperit pe când eram o puştoaică, am văzut o piesă cu zâne şi zmei şi totul mi s-a părut atât de real.

Creaturile fantastice erau acolo… la un pas de mine, atât de reale, atât de aproape.. atât de credibile. La un moment dat mă gândeam că dacă zmeul se va uita în direcţia mea, mă va săgeta cu privirea şi m-am făcut mică în scaun. Aveam cam 12 ani dar, acei zmei şi acele gingaşe creaturi cu rochii diafane si aripi de carton, mi-au trezit interesul pentru teatru.

Multă vreme am mers la diverse piese care s-au ţinut la Casă Polonă , actualul teatru Dom Polski, locul unde funcţionează Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Dar adevărata întâlnire cu teatru a fost în Madrid, o capitală europeană care pune mare accent pe cultură.

Piesa pe care am văzut-o atunci m-a emoţionat până la lacrimi, am trăit drama personajelor pe propria-mi piele şi la sfârşit am aplaudat alături de toată sala, cu lacrimile suroindu-mi pe obraji.

Pentru mine teatrul este o punte de legătură cu lumea creată de regizor, iar eu privitorul, sunt invitat să intru în ea, să trăiesc aceleaşi întâmplări cu personajele, să plâng, să rad .. să am rolul meu.

Teatrul este o adevărată artă, interpretarea actorilor transformă cu măiestrie cuvintele într-o altă lume, un univers paralel din care poţi face parte câteva ore. Un univers diferit pentru fiecare spectator în parte care fascinant, descoperă lumea de pe scenă, prin propriile lui sentimente.

Îmi place teatrul, să îl văd, să îl trăiesc, să îl citesc…

Anul trecut am urmărit o mică piesă de teatru la o campanie de conştientizare a publicului contra violenţei domestice. Chiar dacă nu au fost decoruri pompoase, piesa ţinându-se pe o scenă a Casei de Cultură, interpretarea tinerilor actori mi-a adus aminte încă o dată, de dragostea pe care o port acestui fel de artă. Dacă ar fi să aleg între o piesă de teatru şi ultimul film, nu aş sta nici o clipă pe gânduri. Actorii pe care pot să îi aplaud , ar câştigă detaşat în locul celor care au dublură la scenele cu risc.

Sunt invidioasă pe marile oraşe în care sunt mai multe săli de teatru şi în care poţi vedea câte o piesă nouă în fiecare săptămâna.

Cu această ocazie va anunţ că Festivalul Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara, a ajuns la a IV-a ediţie, care va avea loc în perioada 10 – 22 octombrie 2016. Această ediţie marchează şi întoarcerea acasă a instituţiei, după ce în noiembrie 2015 a suspendat spectacolele de la sediu, ca urmare a legii care interzice desfăşurarea de activităţi publice în clădiri cu risc seismic ridicat. Actualizarea expertizei, făcută cu cele mai moderne mijloace disponibile, a demonstrat însă că imobilul nu se încadrează la clasa I de risc seismic.

Sper că voi reuşi cândva să îmi petrec o vacanţă , rasfatandu-mă in lumea teatrului bucureştean.

teatru

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Teatru- lumea unde si eu pot sa traiesc propriul rol"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*