Citroniers, „Celebreaza cu bucurie!” fiecare eveniment din viata ta

hotel
Share the joy

Citroniers, „Celebrează cu bucurie!” fiecare eveniment din viata ta

Uneori poveştile minunate spuse de buze tăcute şi ascultate de urechi discrete, sunt cele mai fantastice şi sensibile poeme. Uneori martori tăcuţi, invizibili în universul celorlalţi, luăm parte fără să vrem la cele mai fericite momente din viaţă cuiva.

De câte ori nu am văzut un băiat îngenunchind în faţă unei fete, oferindu-i inima sa? De câte ori nu am aplaudat doi miri ieşind dintr-un local sau pe cineva care a urcat o treaptă în ierarhia locului de muncă? De câte ori nu am şters o lacrimă de emoţie, părtaşi la fericirea cuiva?

Haideţi să vă povestesc astăzi o întâmplare la care am luat parte zilele trecute şi care m-a emoţionat profund, făcându-mă să îmi doresc să am parte şi eu cândva de o asemenea fericire.

V-am mai istorisit pe aici, că uneori evadez din rutina zilnică. Întrerupând monotonia cotidiană, mă las răpită de jumătatea mea şi pentru câteva ore nu ne aducem aminte decât de noi.

Au fost zile când ne-am ascuns pe fundul unei luntrii şi am numărat fericiţi stelele. Au fost seri când ne-am abandonat sub mâinile binefăcătoare ale maseurilor de la Arc de Triomphe by Residence Hotels, răsfățându-ne în jacuzzi sau având parte de şedinţe SPA care aduc atâta relaxare.

Acum însă, de când s-a răcit timpul, dorinţe culinare au pus stăpânire pe noi, iar paşii pofticioşi s-au îndreptat în weekendul trecut spre unul dintre cele mai exquisite restaurante din Bucureşti: Citroniers.

Aparținând hotelului-botique Domenii Plaza by Residence Hotels,  acest restaurant bio București este un loc magnific, impozant prin rafinamentul şi eleganţa sa. O atmosferă fastuoasă te întâmpină de la primul pas, iar aromele şi farfuriile parcă pictate de penelurile unor mari artişti, te fac să îţi doreşti să revii aici, din nou şi din nou.

Leagăn al distincție artei culinare, săvârşite doar cu ingrediente naturale, care provin de la producători autohtoni cu certificate de calitate și atestate BIO sau din sere şi livezi proprii, restaurantul Citroniers oferă meniuri de cea mai bună calitate, create de cei mai renumiţi bucătari.

Situat într-o zonă rezidenţială, în centrul Bucureștiului este un veritabil domeniu al bunului gust. Aici este locul perfect unde poți savura preparate din bucătăria mediteraneană şi internaţională, alături de cele mai rafinate specialităţi gourmet.

Toată lumea știe ca acest loc, alături de restaurantul Oliviers din incinta Hotelului Arc de Triomphe, este cel mai bun restaurant cu specific mediteranean din Bucureşti.

Felul în care te simţi acolo, vraja care pare să cuprindă acele locuri, te fac să trăieşti o emoţie unică pe care mai apoi îţi doreşti să o retrăieşti în fiecare loc unde te poartă paşii.

În weekendul trecut am dus copilul la părinţi şi am evadat si noi în atmosfera elegantă a celui mai renumit restaurant bio din Bucureşti. Lumina difuză şi câteva lumânări aprinse ici colo pe câte o masă, ambientul liniştit, rafinamentul care părea să domnească peste tot mi-a făcut inima să îmi tresară de emoţie dar, intrarea în restaurant avea să fie un preambul la seara plina de emoții care  avea să urmeze.

La antreu am cerut un platou de brânzeturi şi pe când îi explicăm soţului că o imagine mai perfectă şi o combinaţie mai desăvârşită nu aş fi putut regăsi nici în revistele de specialitate. Pe cand savuram aromele intense, perfect echilibrate, pe lângă noi a trecut un grup de câteva persoane.

Tineri şi vârstnici laolaltă s-au aşezat în colţ unde câteva mese erau grupate special pentru ei. Atmosfera generală era magică, ca o excursie în trecut, în unul dintre elegantele restaurantele englezeşti din cărţile pline de mister ale Aghatei Christei. Se auzeau clinchete cristaline de pahare, ici colo se vedea câte o scântei de lumină reflectata într-un tacâm, iar zumzetul liniştit, susurat, al conversaţiilor, era foarte plăcut.

Eram la al doilea pahar de vin şi deja comandasem raţă cu gratin de cartofi, când în restaurant și-au făcut apariția doi tineri, cu un buchet superb de trandafiri albi. Chiar dacă aproape toate locurile erau ocupate, instinctiv am ştiut că se vor îndrepta spre grupul aşezat în colţul restaurantului. Deja încercăm să ghicesc care din ei era sărbătorit, când spre surprinderea mea domnul cel mai în vârstă s-a ridicat şi i-a întâmpinat pe cei doi, luând cu un gest şmecheresc buchetul şi pitindu-l la spate.

Şi-au strâns mâinile şi au discutat prieteneşte câteva momente, apoi ca un zor de zi care risipeşte întunecimea adâncă, am început să înţeleg totul când unul din cei doi tineri a mângâiat micuţul trofeu aşezate într-un colţ al mesei. Domnul în vârstă îşi sărbătorea ultima zi de muncă. Alura distinsă, eleganţă mişcărilor, m-au făcut să zâmbesc visătoare şi să mă gândesc la mine şi la soţul meu în viitor.

Pentru câteva momente, mi-am luat ochii de la ei şi l-am privit printre genele mijite. În lumina aceea era la fel de oacheş ca atunci când m-am îndrăgostit de el, iar sclipirea din ochii lui m-a făcut să roşesc din nou.

M-am întors cu privirea insistenta spre grupul fericit. Doamna cu o rochie de un smarald cuceritor, cu părul grizonat şi o coafură cochetă, era probabil soţia lui. Şi ea, la fel ca şi mine a avut parte de o surpriză de proporţii.

Discret, aproape de nicăieri, chelnerii restaurantului au degajat puţin masa şi au adus un tort spectaculos..

Acest biorestaurant din Bucureşti era foarte cunoscut pentru evenimentele elegante care aveau loc aici. Indiferent dacă era vorba de o nuntă sau alt eveniment cu tradiţie în familie, o aniversare sau o promovare la sevici, Citroniers era prima opţiune pentru a avea un eveniment perfect.

Interioarele cu atmosfera caldă a hotelului boutique Domenii Plaza din care făcea parte restaurantul, se regăseau cu discreţie în fiecare detaliu. De multe ori gazdă ale unor evenimente deosebite sau ale unor cine reuşite în familie, meniurile şi serviciile erau desăvârşite. Astfel că nu m-am mirat când totul s-a întâmplat cu o sincronizare perfectă.

Bărbatul s-a îndreptat spre soţia lui aşezând un sărut graţios pe tâmpla acesteia şi oferindu-i buchetul de flori. Apoi că în filmele romantice, cele care mă făceau îmi crească diamante sub pleoape, i-a oferit o cutie de catifea care aproape m-a făcut să icnesc de curiozitate.

Nu… nu era un inel, ci o brăţară în care se reflectau toate luminile din jur… la fel ca şi în lacrima care stătea ascunsă încă sub genele mele.

Am plecat ochii în paharul în care mărgele rubini se învârteau ameţitor. Atmosfera intimă şi discretă, m-a făcut să trăiesc aceaşi emoţie şi bucurie ca protagoniştii evenimentului serbat atunci.
Nu era doar sărbătorirea încheierii unei cariere de succes, ci şi celebrarea a mulţi ani împreună, pe care cei doi îi purtau cu atâta elegantă.

Călătoria gastronomică s-a încheiat cu un desert fabulos. Cateva trufe si o cafea cu spuma perfecta au desăvârșit cea mai frumoasă și mai emoționantă seara din toată viata.

Un moment unic, în care fără sa vreau, am fost aproape de centrul universului altor persoane, sărbătorind prin emoțiile mele, fericirea lor..

Cumva universul meu a vibrat , ca sclipirea plăpândă a unei candele și pătrunsă de atmosfera caldă a restaurantului, m-am lăsat purtata de cele mai profunde emoții.

Îmi doresc ca fiecare moment unic și memorabil din viața sa îl trăiesc la aceeași intensitate, în același loc mirific, o locație cu un design unic ce oferă servicii personalizate clienților sai. Un loc in care universul sa își dea acordul ca toată lumea sa fie părtașă la fericirea mea.

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

Be the first to comment on "Citroniers, „Celebreaza cu bucurie!” fiecare eveniment din viata ta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*