Suceava indemnata la colectare selectiva

Share the joy

    
       Buna ziua domnule primar, cavaler al reciclarii 2.0 raporteaza
       Dupa un spionaj de cateva zile prin campul de lupta am observat ca in unele zone ale orasului nu sunt  pubele pentru reciclare selectiva, iar cele care sunt prezente sunt murdare si neîngrijite. De asemenea soldatii responsbili cu ordinea si curatenia nu prea isi fac datoria, trecand cu vederea multe lucruri care nu sunt biodegradabile, lasandu-le sa „infrumuseteze ” natura. Unele parcuri au fost devastate si jefuite de preistoricii neandertali, lasandu-le fara cosuri de gunoi sau alte ornamente urbane metalice care au fost reciclate… pe sub mana, bag sama ca nici santinelele nu-si fac datoria cum se cuvine.
       Cred ca reînfiintarea unor centre de colectare a sticlei si hartiei ar fi binevenite, macar cate unul in fiecare mare cartier al orasului.
      Stiu ca in data de 30 mai  a fost semnat contractul pentru “Platforme de Colectare în Judetul Suceava”, din cadrul proiectului “Sistem de Management Integrat al Deseurilor în Judetul Suceava”, va multumesc pe aceasta cale dar, tebuie educati toti concetatenii orasului asupra colectarii selective. Astfel aparitia unor panouri publicitare cu slogane care sa indemne la reciclare , sau difuzarea unor clipuri la televiziunea locala care sa faca populatia sa constientizeze ca „Suceava nu e a noastra, nici a lor, ci a urmasilor, urmasilor nostri „… ar fi mai mult decat necesar. Deci toata lumea trebuie sa asigure un viitor verde pentru copiii copiilor nostri, iar asta inseamna RECICLARE. Caci reciclarea deseurilor este  operatiunea de valorificare prin care materialele sunt transformate în produse, materii prime sau substante, fiind folosite în acelasi scop pentru care au fost concepute sau în alt scop, astfel salvam natura. EcoRom ne arata cum. Tot ei sunt alaturi de noi si … daca ne jucam cartile cum trebuie , vom castiga o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro. Deci trebuie sa castigam batalia… nu uitati ca in dragoste si in razboi totul e permis, deci actionati si indemnati la reciclare.
       Eu va urez succes si va admir pentru spiritul civic de care dati dovada in fiecare primavara in care iesiti sa maturati aleile alaturi de mine si alti concetateni care iubesc curatenia . Parca asi vrea mai putine panselute si sa apara mai multe pubele din acelea faine, pentru reciclare selectiva , ochioase si puse la vedere, la loc de cinste , sa stie tat rezesu’ unde se zvarle cartonul sau sticla si plasticul…
cu stima si respect,
Cavaler al reciclarii 2.0

PS: stiati ca o baterie aruncata in natura polueaza 10 litri de apa?
       sau ca uleiul ars poate fi reciclat?
       stiati ca prin reciclarea hartiei si cartonului salvam copacii , plamanii verzi ai pamantului?
       iar reciclarea plasticului reduce generarea de CO2 de 2.5 ori
       sau poate nu stiati ca  sticla este un material amorf, fără punct de topire definit, și se poate recicla la infinit
      
  
 
      

Be the first to comment on "Suceava indemnata la colectare selectiva"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*