De 25 de ani… ALCEDO face agricultura de calitate

Share the joy

  

      Mă uit la furnica grabită ce înainta cu inverşunare pe marginea sapei, asezată lângă picioarele desculţi ale femeii.
     – Cât e ”kilul” de castraveţi mătuşă?
     – Apăi cât să fie ? Un leu… Dacă iei toata lădiţa asta ,las şi mai puţin.
    Ruşinată scutur capul … apoi mă răzgândesc şi cumpăr lădiţa cu  vreo 10 kg de castraveţi . Îi întind 10 lei pe care femeia îi ia cu mâinile bătătorite. Nu vreau rest şi cu o sclipire în ochi imi pune deasupa 3 vinete , un gogoşar roşu şi lucios şi o capăţână de varză.
     – Ia maică, să vezi ce măncare gustoasă iese…. Dacă am terminat aici, mă duc şi eu acasă… Şi ridică privirea mândră spre casuţa albă , acoperită cu şindrilă, aşezată la mijlocul dealului.
     Îi mulţumesc şi mă urc în maşină, privind-o în retovizoare în timp ce mă îndepărtam. Îmi aduce aminte de bunica, aceeaşi postură mândră, cu broboada înnodată sub barbă , aceeaşi privire plină de înţelepciune şi aceeaşi sete de muncă, care se vede pe palmele muncite şi bătătorite…

     Cândva, cu mulţi ani în urmă, chiar eu manevram săpăliga făcută special pentru mine de bunicul meu.  Iar începutul vacanţelor de vară îl petreceam printre rândurile de porumb, cu bunica la prăşit. Acum, buneii s-au dus… iar noi, cei ramaşi să păstrăm glia neîntinată, am dat pământul în arendă unei asociaţii.  Acum aproape nimeni nu mai merge la ” dat cu sapa” , tinerii agricultori folosesc masini performante şi îngraşaminte şi ierbicide de calitate. Agricultorul zilelor noastre, are de un sfert de veac un aliat puternic care îi sprijină efortul şi  îl ajută să aducă recoltele la un nivel ridicat de productivitate. Dar să vă vorbesc puţin despre cei care ajută România să redevină grânarul Europei.

     Din 1990 când s-a înfiinţat ,ALCEDO a fost un sprijin real pentru tinerii fermieri. La început adunaţi în asociaţii apoi ,unii dezvoltând o fermă pe cont propiu. Acum o treime dintre toţi fermierii din România  lucrează în parteneriat cu ALCEDO.

     ALCEDO este o companie ce activează în domeniul distribuției de inputuri pentru agricultură oferind seminţe de cea mai bună calitate, care au facut să crească productivitatea , totodată fiind cel mai mare distribuitor de produse pentru protecția plantelor și unul dintre principalii jucători pe piața de distribuție de îngrășăminte. Din grupul ALCEDO, face parte și Alchimex, cel mai mare formulator local de produse de protecția plantelor și îngrășăminte foliare din Romania, de aceea produsele de protejare şi hrănire a culturilor sunt de încredere, oferind consumatorului român cereale, fructe şi legume ,nealterate de produşi chimici şi toxici, atât de dăunători sănătăţii .

      Astăzi, ALCEDO este distribuitorul numărul 1 în România,
pentru numeroase companii internaționale, fie că sunt din domeniul
produselor de protecția plantelor, semințelor sau îngrășămintelor. În cei 25 de ani de existență, nu numai că și-a păstrat toți partenerii cu care a început, dar, a reușit
să aibă colaborări de succes cu majoritatea furnizorilor prezenți în
piață împlicându-se atât în distribuţia produselor necesare agriculturii , cât şi în preluarea şi vânzarea producţiei obţinute de fermieri, permiţându-le acestora să platească imputurile ALCEDO , după vânzarea ” roadelor” .

     Echipa ALCEDO este formată din cei mai buni specialiști din țară, cu
mulți ani de experiență și cu o componentă de învățare continuă, astfel
încât să ofere partenerilor cele mai eficiente soluții pentru cele mai
bune rezultate. Este lăudabil faptul că, în cei 25 de ani de activitate,
cei care s-au alăturat echipei ALCEDO au crescut odată cu compania,
s-au integrat, au evoluat și au rămas fideli acesteia. De aceea, acum când această minunată echipă împlineşte 25 de ani, eu vă invit pe pagina oficiala a companiei si pe site-ul ALCEDO să le uram La mulţi ani! Căci ei , de 25 de ani, fac agricultura de calitate…

     

Be the first to comment on "De 25 de ani… ALCEDO face agricultura de calitate"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*