Stiati ca iaurturile Danone nu contin conservanti?

Share the joy

       Când spun iaurt îmi aduc aminte de copilărie. De dimineţile scăldate in rouă, de mâinile trudite ale bunicii, „rânduind” ulcelele de lut, aşezându-le cu grijă pe prispă unde urmau să găzduiască aurul alb… laptele proaspăt muls de la văcuţa lor, pe care o duceau la păscut sub o buză de padure.  Îmi aduc aminte de păşunile verzi, de cântecul ciocârliei, de zilele lungi de vară.
       Când spun iaurt, mă gândesc la mic-dejun, la bucătaria luminoasă, la o burtică veselă şi o faţă zâmbitoare… la sănătate, la lucruri bune şi benefice pentru organism, la calciul din oase, la picioruşele desculţe ale fiului meu, păşind ferm pe nisipul fierbinte. Iaurtul gustos şi hrănitor pe care eu, ca orice mămică grijulie îl pun pe masă alor mei, în fiecare zi…
       Dar vacuţa mea nu e în bătătură, iar ulcelele de lut ale bunicii au devenit demult obiecte de decor, prăfuite si uitate în cine ştie ce ungher. Noi nepoţii şi strănepoţii bunicilor noştri trebuie să mergem la raft şi să facem alegerea… uneori după ambalaj, uneori după preţ… dupa brand sau preferinţă.
       Când spun iaurt , spun Danone, cea mai buna alegere pentru răsfăţul copilului meu, cea mai delicioasă completare  a bucatelor gătite cu atâta dragoste în bucătaria mea. Când spun iaurt spun iaurtul Danone, cel fară conservanţi , produs dupa o reţeta tradiţională , din lapte proaspăt  de la peste 8000 de vacuţe care pasc liniştite pe câmpuri româneşti.
       Ştiţi de  ce iaurturile de la Danone au o perioada de valabilitate mai mare decât ulcica bunicii? Ei bine iaurturile conţin acid lactic, rezultat din fermentarea laptelui, ceea ce oferă „autoprotecţie ” întocmai ca atunci când punem noi castraveţii la oţet toamna şi-i mâncăm atât de crocanţi şi răcoritori tocmai pe la sărbători amestecaţi bine cu iaurt grecesc de la Danone într-o combinaţie perfectă, sosul tzatziki . Apoi secretul Danone în păstrarea îndelungată a calității produselor , este igiena perfectă  pe tot fluxul de fabricație și lanțul de frig continuu în distribuție și vânzare, de aceea trebuie să cumparăm iaurturile din marile market-uri nu din chioşcul din faţa blocului, unde nu ştim exact cum sunt păstrate sau transportate.
       Când imi este  poftă de iaurt… vreau iaurt Danone, cel care conţine atâţia nutrienţi esenţiali pentru organism. Iar pentru copilul meu vreau ce e mai bun, vreau o fărâmă din copilaria mea, vreau sănătate în fiecare îmbucătură pe care o îndeasă cu mânuţa în guriţa pofticioasă. Vreau să îl rasfăţ cu un mic dejun delicios şi hrănitor. De aceea pentru mine şi familia mea aleg întotdeauna un iaurt produs de Danone. Un iaurt din cele peste un milion de iaurturi produse zilnic in fabrica Danone din Bucureşti.
       Când spun iaurt, spun … Danone !

Be the first to comment on "Stiati ca iaurturile Danone nu contin conservanti?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*